Ontvoerd en bijna verkocht
Karina (18) uit Nepal werd op haar vijftiende ontvoerd en gevangen gehouden door een man die haar elke dag sloeg en misbruikte. “Hij dreigde me te vermoorden en mijn lichaam in de jungle te dumpen.”
Na een fikse ruzie met haar ouders liep Karina weg van huis. “Langs de weg werd ik door twee mannen in een busje gesleurd. Ze gaven me iets waardoor ik flauwviel en deden in het busje verschrikkelijke dingen met me.” Ze namen haar mee diep de jungle in, waar ze weer werd verkracht.
Gevangen
Een van de mannen nam haar daarna mee naar zijn huis. “Hij zei dat ik niemand mocht vertellen wat hij had gedaan, anders zou hij me vermoorden. Tegen zijn familieleden zei ik dat ik zijn vrouw was.” Op een dag nam de man haar mee naar het huis van zijn zus. “Daar probeerde ik om hulp te vragen, maar mijn ontvoerder betrapte me. Hij dreigde me te vermoorden en mijn lichaam in de jungle te dumpen.”
Ik probeerde naar de politie te gaan maar hij kwam achter me aan.
Geslagen en misbruikt
Na een volgende ontsnappingspoging, nam de man Karina mee naar Delhi in India. “Ook daar werd ik elke dag geslagen en misbruikt. Hij nam me mee naar zijn vrienden en die deden ook slechte dingen met me.” De man maakte plannen om haar te verkopen, hij verloor haar geen seconde uit het oog. “Ik probeerde naar de politie te gaan maar hij kwam achter me aan.”
Niemand in de omgeving wist dat Karina gevangen werd gehouden. “Op een nacht hadden we weer ruzie, hij sloeg me en de buren hoorden mij huilen. De volgende ochtend, toen ik alleen was, kwam dat echtpaar naar me toe. Ik vertelde alles en zij hielpen mij ontsnappen.”
Een nieuwe toekomst
Karina woonde twee jaar in een hostel in Delhi, in die periode was ze erg ziek. Artsen konden niet ontdekken wat er mis met haar was. Nu gaat het wat beter met haar. Ze woont in een opvanghuis in Nepal en heeft weer contact met haar ouders. “Ik heb een mobiele telefoon gekocht voor mijn moeder zodat we elkaar kunnen bellen.”
Lees ook: Laxmi werd ontvoerd naar een Indiaas bordeel
Eigenlijk wilde ze schoonheidsspecialiste worden en haar eigen zaak beginnen. “Mijn familie vond het beter dat ik naailes neem, dus dat ga ik doen. Ook maak ik kralenkettingen om te verkopen.”
‘We moeten andere meisjes helpen’
Karina is haar redders dankbaar, maar tegelijkertijd denkt ze aan al die anderen die niet zijn gered. “Er zijn en zitten nog zo veel meisjes gevangen, we moeten ze helpen om te ontsnappen. Mannen die slechte dingen doen met meisjes moeten de gevangenis in.”
Lees hier: 5 manieren waarop Plan strijdt tegen meisjeshandel in Nepal
Meisjeshandel in Nepal moet stoppen
Karina is het slachtoffer geworden van meisjeshandel. En naast haar nog vele anderen, want in Nepal worden elk jaar meer dan 8.000 meisjes met geweld meegenomen of gelokt onder valse voorwendselen. Zij worden verkocht en gedwongen te werken in een bordeel, als huisslaaf of in een kledingfabriek, met levensverwoestende gevolgen.
Veel van de meisjes die verhandeld worden, leven in extreme armoede, ze gaan niet naar school en er is geen werk. Ook hebben ze nauwelijks toegang tot betrouwbare informatie. Daardoor hebben ze geen idee van de gevaren van mensenhandel. Ze trappen in de mooie praatjes van mensenhandelaren en denken dat ze een beter leven krijgen, voor zichzelf én hun families.