Waarom wordt onze samenleving nog altijd gedomineerd door ongelijkheid? We zijn het zat dat we onderschat en genegeerd worden, dat ons het zwijgen wordt opgelegd. Jongeren, meisjes en vrouwen, in al hun diversiteit, worden tegengehouden en belemmerd als het gaat om politieke participatie.
We gaan nu over tot actie. Het is de hoogste tijd voor Equal Power Now
Dit is ons manifest:
Wij geloven in de kracht van meisjes, vrouwen en jongeren, in al hun diversiteit. We streven ernaar een rol te spelen bij alle beslissingen die ons aangaan. We willen meer meisjes en jonge vrouwen zien als activisten, changemakers, voorzitters en politici.
Ons manifest richt zich tot beslissingsmakers. We roepen hen op veilige, inclusieve, toegankelijke en duurzame paden naar politieke participatie te creëren.
We eisen dat nationale overheden en wetten ons recht op participatie beter beschermen.
We willen onze eigen toekomst vormgeven en gelijke toegang tot veilige en inclusieve politieke participatie!
We zijn klaar met leven in een mannenwereld. Tijd voor Equal Power!
Daarom vragen we alle leiders ter wereld: Luister naar ons en word onderdeel van de oplossing!
Wat kan jij doen om te zorgen dat meisjes gelijke kansen krijgen?
In solidariteit,
Astrid (Peru), Evelin (Bolivia), Harleen (Australië), Inès (Benin), Keiver (Columbia), Sandra (Verenigde Staten), Zvikomborero (Zimbabwe), Barry (Guinea), Dedeou (Mali), Nyasha (Zimbabwe), Yasmine (Indonesië), Jahir (Bangladesh), Tien (Vietnam), Safal (Nepal)
Vier wegen naar meer politieke participatie voor meisjes
• Beslissingsmakers op alle niveaus moeten waardevolle en veilige participatie van meisjes en hun groepen mogelijk maken door sterk onderbouwde beleidsplannen, strategieën en richtlijnen op te stellen en erop toe te zien dat deze nageleefd worden;
• Nationale en lokale overheden moeten garant staan voor diverse en inclusieve manieren om politieke participatie mogelijk te maken, onder andere door onderwijs en leiderschapskansen te versterken en te financieren, en door de opname van meisjes in lokale besluitvormingsprocessen makkelijker te maken;
• Overheden en social media moeten het geweld waar vrouwelijke politici en activisten aanpakken door een zero-tolerance beleid te handhaven. De media kan dit ondersteunen door positieve beelden te delen en door aandacht te besteden aan geweld tegen meisjes en vrouwen, zowel online als offline.
• De verenigde naties, overheden en de samenleving moeten de essentiële en onderscheidende rol van meisjes in de samenleving onderkennen en middelen vrijmaken zodat de organisaties van meisjes weerbaar en duurzaam zijn in tijden van crises of externe dreiging.